Voorspelbaar, maar de moeite waard

Lezig_bijtje 26 december 2022
Cover tekst: Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie

Flaptekst: Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?
----------------------------------------

Zowel de cover, de titel en de flaptekst beloven heel wat spanning. Het boek leest makkelijk weg, misschien komt dit ook wel doordat je vanuit meerdere personages leest. Zo lees je o.a. vanuit Maud de verpleegkundige, Richard de rechercheur en Caristiena uit Italië, die nieuw komt te werken op de IC-afdeling. Via flashbacks leer je haar en haar broer Mattia een beetje kennen. Hier hou ik zelf altijd wel van, van flashbacks en een schrijfstijl vanuit meerdere personages. Het boek speelt zich voornamelijk af in het ziekenhuis. Hier ligt namelijk een onbekende man op de IC-afdeling die in coma ligt. Wie het is? Dat weet (vooralsnog) niemand, maar het lijkt erop dat iemand het op hem voorzien heeft. Wie, wat en waarom? Dat ga ik natuurlijk niet vertellen.. Gedurende het verhaal vind ik het niet zo spannend als ik gehoopt had. Mijn voorgevoel zit vaak goed en zo is het verhaal voor mij soms erg voorspelbaar. Desalniettemin vind ik het toch een leuk boek en geef ik het 3,5 sterren.
★★★,5

Meer recensies van Lezig_bijtje