Omver geblazen, wat een debuut!

Lezig_bijtje Lezig_bijtje
21 mrt 2023

Flaptekst: Als de jonge Britse studente Linda Watts per ongeluk een geheime gecodeerde boodschap ontdekt tijdens een scriptieonderzoek, begint er een levensgevaarlijke zoektocht naar de ontcijfering en de schrijver van de boodschap. Een internationale reis brengt haar van het Vredespaleis in Den Haag tot in Genève en New York. Met hulp uit onverwachte hoek vallen de puzzelstukjes op hun plek. Tegengewerkt door een duister genootschap met banden tot in de hoogste elitaire kringen, realiseert Linda zich langzaam dat ze hier nooit aan had moeten beginnen. Maar stoppen is nu geen optie meer.

Mijn mini recensie:
Jeetje, wat doet mij dit aan Dan Brown, The Da Vinci Code denken... dan doel ik op het sfeertje in dit boek en alles eromheen. En wat heerlijk dat er over bibliotheken en boeken wordt geschreven. Het boek bevat korte hoofdstukken en deze lopen lekker in elkaar over. Er worden veel details verteld zowel over de personages als de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, waardoor je nóg meer betrokken bent bij het verhaal. Matthijs schrijft dan ook erg beeldend, hierdoor heb je ook daadwerkelijk het idee in het verhaal te zitten. Al zou je dat zeker niet op elk moment willen! Zo is er de zoektocht met geheime codes van een genootschap, die Linda en de overige betrokkenen op een gevaarlijk spoor zetten. Dit spoor zorgt voor heel wat spanning, sensatie en lugubere ontdekkingen, maar er is ook liefde... Door verschillende plottwist is dit boek geen moment saai! En als je zo'n fantastisch boek schrijft als debuut... dan ben ik heel benieuwd naar wat nog komen gaat!

Ik geef 4,5 van de 5 sterren!
★★★★,5

Meer recensies van Lezig_bijtje