9 November — Colleen Hoover
In 9 november volg je het verhaal van Fallon en Ben, die elkaar op 9 november voor het eerst ontmoeten. Die ontmoeting verandert hun levens, en ze spreken af elkaar ieder jaar op diezelfde datum weer te zien, zonder contact te hebben in de tussentijd. Zo strekt het verhaal zich uit over vijf jaar, met elk hoofdstuk een nieuwe 9 november vol onthullingen en emoties en uiteindelijk een absolute plottwist.
Ik vond het een prachtig en ontroerend verhaal, waarbij ik zelfs een traantje heb weggepinkt. Toch moest ik soms mijn ongeloof opzij zetten: het idee dat twee mensen die zoveel voor elkaar voelen, er telkens voor kiezen een jaar lang geen contact te hebben, is wel lastig voor te stellen. Al met al is 9 november een meeslepend, emotioneel en mooi verhaal dat je in één adem uitleest.