Ragdoll — Daniel Cole

lfvanyperen 17 augustus 2025
Ragdoll begint met de vondst van een lichaam dat is samengesteld uit verschillende lichaamsdelen: een zogenaamde “ragdoll”. Rechercheur William Fawkes en zijn collega Emily Baxter worden op de zaak gezet. Niet lang daarna duikt er een lijst op met toekomstige slachtoffers en begint een race tegen de klok om de moordenaar te vinden voordat er meer slachtoffers vallen. Het klinkt als een spannend uitgangspunt, maar voor mij werkte het totaal niet.

Ik vond dit boek moeilijk te lezen door de saaie schrijfstijl en de vele personages die geïntroduceerd werden. Ik was regelmatig de draad kwijt over wie wie was, waardoor ik minder in het verhaal zat. Het plot vond ik uiteindelijk veel te vergezocht. Naar mijn smaak ging het richting het einde ook teveel over duivels en demonen. Dat haalde voor mij de spanning eruit en maakte het eerder verwarrend dan meeslepend. Voor mij absoluut geen aanrader.

Meer recensies van lfvanyperen