En toen was ze weg — Lisa Jewell

lfvanyperen 16 augustus 2025
En toen was ze weg vertelt het verhaal van Ellie, een vijftienjarig meisje dat plotseling verdwijnt, en van haar moeder Laurel, die tien jaar later de hoop nog altijd niet heeft opgegeven haar dochter te vinden. Wanneer Laurel een charismatische man ontmoet en verliefd wordt, lijkt er eindelijk wat licht in haar leven te komen. Maar dan ontmoet ze zijn negenjarige dochter, die het exacte evenbeeld van Ellie blijkt te zijn, en alle onbeantwoorde vragen van de afgelopen tien jaar komen in volle kracht terug.

Ik vond dit een heel geslaagd boek en heeft van begin tot eind mijn nieuwsgierigheid vast weten te houden. Hoewel ik vrij snel doorhad hoe het verhaal ongeveer zou lopen, bleef het spannend. Aan het eind zat er toch nog een twist in die ik niet had zien aankomen, wat het boek voor mij nog net even die extra laag gaf. Het las lekker vlot weg en is zeker aan te raden!

Meer recensies van lfvanyperen