Feelgood met een edge

LianneV 24 augustus 2019
In "Ik mis je" van Gillian King wordt je meegenomen in het leven van Charlotte - ook wel Charlie - die haar beste vriendin Bo verliest. Na dit heftige verlies lijkt alles mis te gaan.

Natuurlijk is dit een feelgood Roman. Dus eigenlijk zou je kunnen weten dat het uiteindelijk goed komt. Maar Gillian's manier van schrijven was voor mij dusdanig meeslepend, dat dat niet eens meer in mijn achterhoofd speelde.

Het boek is opgebouwd in heden en verleden. En deze wisselen elkaar af. Je weet dus door sommige dingen die je over het heden leest, dat er in het verleden iets gebeurt moet zijn. En toch blijft het verrassingseffect behouden. Elke keer blijkt er weer een kleine "twist" te zijn.

Voor mij heeft het boek meerdere sterke punten. De manier waarop het boek geschreven is, het heden en verleden afwisselen houdt het verhaal overzichtelijk. De schrijfstijl is "eenvoudig", ik persoonlijk houdt niet van wollig geschreven boeken en dat is dit zeker niet. En het verslavende karakter van het boek. Je wilt steeds maar weer door. Je wilt weten wat er in het verleden gebeurt is, waardoor ze nu zo reageert. Maar je wilt ook gewoon steeds verder in het verhaal komen.

Voor mij was dit een heel fijn boek om te lezen. Gillian King is dan ook zeker een schrijfster zijn waar ik meer van wil ontdekken.

Meer recensies van LianneV