'AU-OEW, PANG!'
Yes, Bob is terug! En in dit zesde deel ontmoeten we weer een nieuwe maiskorrel.
Ellis en haar vriendje Dante gaan op vakantie naar Parijs, natuurlijk nemen zij Bob en Karamella met zich mee.
In Parijs woont de tante van Ellis. Zodra ze met de trein zijn aangekomen (wat natuurlijk niet zonder slag of stoot ging), neemt Josefien ze mee naar een kerkje buiten Parijs. Dat was niet echt wat Ellis en Dante voor ogen hadden, maar dit verandert zodra ze de kerk binnenstappen. Er wordt een expositie gehouden en ze spotten gelijk een schilderij met daarop een levende maiskorrel! Een hele, schattige, kleine maïskorrel.
Ellis en co besluiten om op zoek te gaan naar haar. Ondertussen blijkt het bos, waar ze tijdelijk verblijven, in handen te vallen van de kleinzoon van de baron. Hij heeft hele andere plannen met het prachtige bos en die plannen bevatten vooral veel asfalt. Kunnen ze dit met elkaar voorkomen?
Ja, hoor! Bob en een pittig poppie is wederom een heel fijn deel! Op school en thuis wordt Bob met veel plezier gelezen. De serie is onderdeel van de Tijgerlezen serie. Een ontzettende aanrader voor de middenbouw.
Het zesde deel is weer enorm genieten geblazen. Er gaat van alles fout, het loopt soms even flink uit de hand en het komt uiteindelijk ook weer allemaal goed. Een boek over ontploffen en weer tot rust komen, jezelf durven en mogen zijn, zorgen voor anderen om je heen en een ode aan de fantasie.
Martijn van der Linden heeft dit allemaal weer ontzettend mooi vastgelegd in zijn tekeningen. Geregeld blijven de kinderen tijdens het lezen even staren naar de illustraties. En als je goed en rustig naar de tekeningen kijkt, zie je nog veel meer dan je op het eerste gezicht denkt.