Heel grappig en tof nieuw deel van de serie Tijgerlezen

'Een luiaard is niet lui. Mensen zijn lui. Een luiaard neemt nooit de roltrap naar zijn tak. Hij laat nooit een pizza brengen als hij trek heeft.' ⁣⁣
⁣⁣
Ben jij dol op luiaards, maar nog steeds in de veronderstelling dat ze alleen maar de hele dag in de boom hangen te wachten tot ze weer naar beneden mogen om te kakken? Dan is dit boek perfect voor jou. ⁣
Matthijs geeft in het begin gelijk een fijne tip: haal eerst even een bezem door je hoofd, wis alle informatie die je dacht te weten uit dat koppie van je en dan kun je lekker beginnen aan dit boek. ⁣⁣
En maak je dan ook maar meteen op voor een ietwat onaangename verrassing. Alles wat je dacht dat je wist en alles wat je niet wist, maar wel dacht over luiaards... DAAR IS HELEMAAL NIETS VAN WAAR! ⁣⁣
⁣⁣
Overigens hoef je niet perse fan te zijn van de dieren om dit boek te kunnen waarderen. Want als je dol bent op grappige weetjes, interessante verhalen en toffe illustraties dan kun je met dit boek je hart ophalen. Wist je bijvoorbeeld dat het gordeldier en de miereneter verre familie zijn van de luiaard? Dat er heel vroeger grondluiaards bestonden die zo groot waren als een olifant? En dat een baby luiaard soms aan bungeejumpen doet? ⁣
⁣⁣
Je begrijpt het al... Wij slaan de komende tijd geen verjaardag of partijtje meer over zonder de aanwezigen om de oren te slaan met interessante weetjes over luiaards. We zullen een graag geziene gast worden! ⁣⁣
⁣⁣
Een luiaard is niet lui is een nieuw deel in de Tijgerlezen serie. En bij deze serie draait het niet zozeer om het lezen op niveau, maar wel om leesplezier. En dat is met dit deel uitstekend gelukt! De teksten van Matthijs zijn erg grappig en de tekeningen van Paco maken het af! Een dikke aanrader voor de middenbouw. Leesplezier gegarandeerd.

Meer recensies van Liefdevoorkinderliteratuur