Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kijkje in het leven van een apothekersassistent

Liesbeth Jochemsen 13 februari 2022 Auteur
Ik mocht dit boek lezen dankzij de facebookgroep OERgezellig- het boekenlab van de verborgen pareltjes, waarvoor dank. In deze groep reizen boeken van lezer naar lezer. Je krijgt het boek, in ruil voor een recensie, gratis opgestuurd. Na het lezen stuur je het op eigen kosten door naar de volgende lezer.

Toen ik dit boek voorbij zag komen, was ik gelijk geïnteresseerd. Zelf werk ik op een chemisch laboratorium in de agrarische sector en ik heb verschillende naaste familieleden die in de (ouderen)zorg werken. Ook heb ik op de middelbare school een snuffelstage in een apotheek gedaan. Ik verwachtte dus het een en ander aan dingen en termen in dit boek te zullen herkennen en dat was zeker het geval. Toch bleef het boek mij boeien en heb ik ook een hoop geleerd.
De cover van het boek ziet er aantrekkelijk en duidelijk uit. Je weet meteen waar het over gaat. Wel kan de roze kleur sommige mensen misschien afschrikken. De titel vond ik eerst wat minder, want waarom een Engelstalige titel voor een Nederlandstalig boek? Toen ik wat meer nadacht over de titel, drugs is Engels voor medicijn, begreep ik de titelkeuze en nu vind ik hem geniaal! De ondertitel maakt duidelijk dat dit boek gaat over een apothekersassistent.
Het boek begint met een lijst waarin staat voor wie dit boek is. Vooral het stukje bij Educated drug dealer in opleiding vond ik erg goed. Na een voorwoord en inleiding volg je het leven van de auteur, Ellen Kruize, die in de eerste persoon vertelt over haar opleiding tot en tijd als apothekersassistent. Je kijkt mee met de opleiding, brengt een bezoek aan Pildorp, doet de eerste werkervaring op en leert wat het werk van een apothekersassistent inhoudt en hoe dat beroep met de jaren is veranderd.
Het boek is geen roman, het leest eerder als een reeks blogs. Je kunt dus heel goed één hoofdstuk lezen en het boek dan even wegleggen, maar dat laatste is mij niet gelukt. Ik was gewoon te nieuwsgierig.
Het boek is aangevuld met gastblogs. Deze vond ik erg leuk. Zo lees je bijvoorbeeld over een apotheker in het leger en een ziekenhuisapotheek. De anekdotes zijn gewoon zeer vermakelijk. Er zit ook een schaduwzijde aan het beroep van apothekersassistent, zoals de druk van de verzekeringen en agressieve patiënten. Ook deze kanten komen in dit boek aan bod.
Persoonlijk had ik het boek mooier gevonden wanneer er minder witregels in waren en de tekst mooi was uitgelijnd. Ook zou de brief van Roos en de antwoorden daarop best samengevoegd kunnen worden tot één hoofdstuk. Nu lees je meerdere keren dezelfde vraag. Maar dit is mijn mening en zijn slechts schoonheidsdingetjes.
De korte toegankelijke geschreven hoofdstukken maken dat het boek moeilijk weg te leggen is. De verschillende farmaceutische en medische termen in het boek worden steeds duidelijk uitgelegd. De zwart-wit foto's en de verschillende quotes in het boek maken het geheel compleet.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Liesbeth Jochemsen

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?