Heerlijk luchtig verhaal met een vleugje humor in Texelse sferen

De lente is al begonnen en stiekem kijken we ook uit naar de zomer. Ik lees in de lente en de zomer ook graag feelgood boeken. Toen de serie Wadden Liefde van Susan Muskee verscheen heb ik er ook geen moment aan getwijfeld om deze aan te schaffen. Met een beetje geluk was ik ook nog eens net op tijd en kon ik het laatste exemplaar bemachtigen.

De serie begint met eerste novelle "Texel", waarin Lisa een tripje van 4 dagen naar Texel maakt om daar haar hoofd een beetje te legen en goed te nadenk over de keuzes die zij moet maken over haar baan, toekomstplannen en relatie.

Het verhaal wordt vertaald vanuit het perspectief van Lisa. Hierdoor lees je haar door en door kennen, omdat je ook haar gedachtes en gevoelens meekrijgt. Ze is eigenwijs, een doorzetter en soms iets naïef. Onze andere hoofdpersonage is Jesse. De chemie tussen hun en de personages heeft Susan Muskee voor zeker zo'n korte novelle precies goed uitgewerkt. Je leeft met hun mee en blijft nieuwsgierig hoe het voor hun af zal lopen.

De novelle heet natuurlijk niet voor niks Texel. Het is prachtig om te lezen hoe Susan kleine details en achtergrondinformatie alsnog heel mooi heeft verweven in het verhaal. Haar beeldende schrijfwijze zorgt ervoor dat alsof je zelf op het eiland rondloopt. Ik heb al meerdere boeken van Susan Muskee gelezen en ook hierin wordt het voor mij weer bevestigd waarom ik dol ben op haar schrijfstijl. Ook wist ze me goed te verassen dat ze van alle markten thuis is en zo met de losse pols een zeer vermakelijke serie kan schrijven bestaande uit 6 verschillende novelles gebundeld in 3 boeken. Hoe bedenk je het? Geweldig!

Het is een heerlijk luchtig verhaal met een vleugje humor in Texelse sferen. Zeker een aanrader voor feelgood liefhebbers en voor de mensen die een speciale band hebben met de Nederlandse Waddeneilanden. Nu al zin in vakantie? Grijp dan één van deze novelles en je waant jezelf op één van de prachtige eilanden.

Meer recensies van LifeChangerReader