Vlot geschreven maar weinig overtuigende toekomstfictie

Lili-1954 Lili-1954
5 mrt 2024

Ik ben fan van toekomstfictie .. maar voor mij hield het boek al op interessant te zijn toen die man helemaal van niets blijkt te weten van de keuze die zijn vrouw (waarmee hij pas gehuwd was) gemaakt heeft, nl emigratie naar een andere planeet. Ook zijn ex-vrouw en zijn zoon die hij heeft opgevoed zijn naar de andere planeet. Dat hij niets heeft zien aankomen , zou te wijten zijn aan afzondering van media, sociaal en dagelijkse leven , om een nieuw boek te produceren. Ergens herinnert hij zich nog wel dat de overheid er omwille van overbevolking, ruimtegebrek, enz.. op aangedrongen had een nieuwe weg in te slaan naar een nieuwe thuisplaneet. Na een weinig intelligente zoektocht komt hij van een paar overblijvers op aarde te weten waar zijn vrouw, zijn ex en zijn zoon zijn. Blijkbaar is er op de andere planeet ruimte genoeg om riant te leven. Tevens zijn de heersende regels en wetten van de aarde gelijk overgenomen (zelfs dit lijkt nogal frustrerend) . Omdat het kind instemming moest krijgen van zijn opvoeder(s) gaat de man er alles aan doen om de zoon terug te halen. Het onbegrip tussen vader en zoon is te verwachten. Weinig toekomstbeeld om lang over na te denken.

Meer recensies van Lili-1954