Indrukwekkende roman

lizegerrits 27 februari 2026
Allereerst vind ik het belangrijk om de cover van dit boek even te benoemen. Een vuurtoren en een een prachtige sterrenhemel... Het maakte het mij meteen nieuwsgierig naar het verhaal.

De cover past helemaal bij de setting van dit verhaal. Het speelt zich grotendeels af op een afgelegen eiland, bij een vuurtoren. Een setting die ik origineel vind, en daardoor ook leuk.

Ik moet bekennen dat het even duurde voordat ik echt in het verhaal zat. Vooral in het begin leer je hoofdpersonages Izzy en Tom kennen, en lees je hoe ze in elkaars levens komen. Pas op het moment dat de gevonden baby bij het stel terecht kwam, vond ik het verhaal interessant worden. Daarna liet het me ook niet meer los.

Het licht van de zee is naar mijn mening een verhaal waarin weinig gebeurtenissen en cliffhangers zijn. Wat het verhaal toch heel goed maakt, is de ethiek die een grote rol speelt. De keuze om de baby als hun eigen kind te zien, roept bij Izzy en Tom uiteenlopende emoties op. Vooral Toms interne strijd is goed invoelbaar. De wens om voor een kind te zorgen staat lijnrecht tegenover het gevoel van verraad aan een mogelijke biologische ouder.

Kortom... Houd jij van psychologische (historische) romans, waarin moraliteit een grote rol speelt? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden!

Meer recensies van lizegerrits