Prachtig
Dit waargebeurde verhaal gaat over de Joodse zussen Janny en Lien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluiten zij zich aan bij het verzet. Wanneer het gevaar te groot wordt, duiken ze onder in de bossen van het Gooi, in de villa 't Hooge Nest. Het wordt één van de grootste onderduikadressen van Nederland.
Toen ik dit boek uit had, moest ik even laten bezinken wat ik allemaal had gelezen. Wát en verhaal! Het is waargebeurd, en juist dat maakt met zo indrukwekkend. Ik heb bewondering voor hoofdpersonages Janny en Lien. Wat waren zij sterk! Ze lieten zich niet afschrikken en hebben een grote rol gespeeld in het verzet. Daarmee hebben ze veel risico's genomen en tegelijkertijd veel levens gered.
Ik heb veel oorlogsverhalen gelezen, maar dit boek vind ik heel uniek in zijn genre. Je kunt het beschouwen als een non-fictie verhaal. Ik las over details, feiten en gebeurtenissen waar ik nog niet eerder over had gelezen en leerde dus best nog wat bij over deze historische periode. Het boek eindigt met acht pagina's, waarin staat vermeld wat er met alle personages uit het boek is gebeurd. En ja, dat raakt je.
Vind je verhalen uit de Tweede Wereldoorlog interessant en wil je meer over deze periode te weten komen? Dan is dit boek absoluut een aanrader!