Prachtig!
Confettiregen is een boek dat al vanaf uitgave op mijn TBR staat. Zó veel over gehoord, en toch kwam het er nooit van het te lezen. Tot nu, en oh wat ben ik blij dat ik het gelezen heb.
In 'Confettiregen' wordt het verhaal van Wobie verteld: een enthousiaste jongen die een voorkeur heeft voor roze en glitters, en die over een grote fantasie beschikt. Hij woont in een gezin dat liefdevol is, en waarin hij veilig is en zichzelf kan zijn. Wobie voelt zich al vroeg anders dan anderen. Wanneer hij naar school gaat, blijkt dat niet iedereen zo blij wordt van zijn enthousiasme en dat de liefde erg ingewikkeld kan zijn. Er volgt voor Wobie een lange zoektocht naar zichzelf.
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit één van mijn favoriete gelezen boeken van dit jaar is. Splinter Chabot schrijft prachtig en maakt gebruik van mooie metaforen. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je door het boek heen vliegt. Vanaf de allereerste pagina word je als lezer meegenomen in het hoofd van Wobie. Je denkt en voelt met hem mee. Je ziet hem worstelen, maar ook ontwikkelen. Wetende dat dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maakt het nog indrukwekkender.
Het is toeval dat ik dit boek lees terwijl de Pride net achter de rug is, maar dit boek laat zien waarom de Pride er is. Waarom het leven als queer persoon ingewikkeld en moeilijk kan zijn. Waarom acceptatie, respect en normalisatie zo ontzettend belangrijk is.
'Confettiregen' is een boek dat aangeraden zou moeten worden op middelbare scholen. Ik ben ervan overtuigd dat er veel mensen zijn die troost en support halen uit dit boek.
Een prachtig boek met een ongelooflijk belangrijke boodschap. Ik kan alleen maar hopen dat dit boek nog héél veel gelezen gaat worden.