De Italiaanse herinnering

lizegerrits 01 augustus 2025

Nadat Francesca een gestolen handtas vindt, ontmoet ze Elena; een vrouw die altijd een luxe maar bewogen leven heeft geleid. Elena vraagt Francesca om een biografie over haar te schrijven. Tijdens het schrijfproces vraagt Francesca zich af of Elena's verhalen kloppen met de waarheid. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt een schokkend geheim.

De covers van de boeken van Karen Swan zien er altijd erg aantrekkelijk uit. Zo ook deze: het brengt je meteen naar het mooie Italië. Het verhaal speelt zich af in het heden èn verleden in Italië, en de Italiaanse cultuur en architectuur heeft daarin een grote rol. Je begrijpt als lezer waarom de hoofdpersonages zo dol zijn op het land.

Al vrij snel heb je het vermoeden dat Elena belangrijke details uit haar verleden niet vertelt, en het laat je meteen speculeren. Als uiteindelijk blijkt wat het échte verhaal is, wordt je regelmatig verrast met plotwendingen: naar mijn smaak iets te veel plotwendingen. Ik raakte de draad daardoor af en toe wat kwijt.

Desalniettemin heb ik van dit verhaal genoten en kan ik hem absoluut aanraden als je houdt van historische romans, en de Italiaanse cultuur.

Meer recensies van lizegerrits