Zolang iemand aan je denkt
Als Laura een knuffelbeer en wat oude brieven vindt, gaat ze op zoek naar informatie over de eigenaar. De brieven blijken van een overleden, oudere vrouw te zijn. Vastbesloten haar verhaal in kaart te brengen, verdiept Laura zich in de brieven die zijn geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De cover van dit boek sprak mij aan, net als de synopsis. Bovendien ben ik een groot fan van verhalen die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, al helemaal wanneer ze gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen.
Echter moet ik toegeven dat ik over dit boek niet zo enthousiast ben. We volgen in dit boek meerdere verhaallijnen, eentje in het verleden en eentje in het heden. Vooral in die laatste kwam ik erg veel toevalligheden tegen, waardoor het me steeds minder realistisch leek. Jammer, want juist in een boek dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen wil je dat niet.
Daarnaast kreeg ik tijdens het lezen het gevoel dat de auteur van dit boek zo veel mogelijk waargebeurde gebeurtenissen en legendes in één boek wilde proppen. Ik denk dat het me meer had aangesproken als één verhaallijn wat dieper was uitgewerkt.
Wat ik wél kon waarderen aan dit boek, is dat je door de briefwisselingen Tijdens de Tweede Wereldoorlog een goed beeld krijgt van hoe de jeugd de oorlog heeft ervaren. Hierbij wordt ook duidelijk hoeveel leed er is, en wat de verschillende ervaringen waren tussen jongeren die in de stad of op het platteland woonden.
Dit boek is geschreven voor jongeren vanaf 14 jaar.
Dit boek is geschreven voor jongeren vanaf 14 jaar.