Duistere thriller
Een rustig, Zweeds dorp wordt opgeschrikt door de vondst van het lichaam van een hengst en een jonge vluchteling. Politieagent Alexander, die net met zijn zwangere vrouw in het dorp is gaan wonen, verdiept zich in de zaak. Hij ontdekt een duistere kant van het dorp, met veel bijgeloof en volksverhalen. Ondertussen wordt Sofia, de vrouw van Alexander steeds angstiger. Ze heeft het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden...
Je voelt dat er van alles mis is in het dorp waar Alexander en zijn vrouw komen te wonen, maar als lezer kun je er, net als zijzelf, geen vinger op leggen wat dat dan is. Je hebt het gevoel dat dorpsbewoners dingen verzwijgen en dat maakt ze verdacht. En toch was de uiteindelijke dader voor mij een verrassing.
Zwarte mist is geen thriller met een langzame aanloop naar een ontknoping. Al vanaf de eerste bladzijden is er actie, en zat ik helemaal in het verhaal. Je voelt door het boek heen de dreiging dat er zomaar weer eens iets zou kunnen gebeuren, dus gedurende het hele verhaal zit je op het puntje van je stoel.
Toen ik het boek dichtsloeg, waren er puzzelstukjes in elkaar gevallen, maar had ik ook nog vragen. Dat is niet gek, want Zwarte mist is het eerste boek uit een nieuwe serie. Ik ben dus heel benieuwd of er in het tweede deel van de serie vragen beantwoord gaan worden. Ik kijk er in ieder geval naar uit!