Genoten!
Engeland, 1950. Als er een onbekende man aanspoelt, wordt hij door de bewoners van Paddlestone liefdevol opgenomen. Sindsdien staat de wereld van het dorp én burgemeester Alexandra Howard op zijn kop.
VS, 2001. Als de Britse Penny voor haar werk aankomt in New York, blijkt ze te zijn opgelicht. Haar gehuurde kamer bestaat niet. Ze krijgt een aanbod van een knappe advocaat slaapplek aan, maar Penny laat zich niet graag helpen.
We volgen in dit boek twee verhaallijnen, waarin twee ambitieuze vrouwen de hoofdrol hebben. De verhaallijnen spelen zich af op verschillende plekken en jaartallen. Alexandra is burgemeester, een functie die in 1950 niet vaak door vrouwen wordt ingevuld. Penny is in 2001 in New York, kort nadat de twintowers zijn ingestort. Al snel vraag je je af wat deze twee vrouwen met elkaar gemeen hebben. Langzaamaan kom je daar achter. Ik had de link zelf niet gelegd.
Aan het eind van het boek werd ik verrast met een plottwist die ik absoluut niet zag aankomen, maar wat wel alle puzzelstukjes in elkaar liet vallen.