Adem
De bijna vijftigjarige Marieke lijkt haar leven goed op orde te hebben, maar voelt zich van binnen onzeker over haar uiterlijk, haar scheiding, moederschap en seksualiteit. Wanneer ze verliefd wordt op Harry, raakt haar leven verder in de war. Een onconventionele therapeut helpt haar zichzelf én de liefde opnieuw te ontdekken, met grote gevolgen van dien...
Toen ik begon aan 'Adem' dacht ik een thriller te lezen. Die indruk krijg je ook bij het lezen van het proloog. Maar al vrij snel had ik in de gaten dat dit boek vooral erg grappig is. Hoofdpersonage Marieke zit in de menopauze en heeft daarom last van verschillende vrouwelijke ongemakken. Op een humoristische en herkenbare manier worden die ongemakken beschreven. Haar zelfbeeld is laag, haar lichaam veranderd, maar het verlangen naar intimiteit blijft. Door middel van de therapiesessies die Marieke krijgt, krijg je als lezer een steeds beter beeld over wat Marieke heeft meegemaakt waardoor ze zich voelt zoals ze zich voelt.
Pas in de laatste pagina's in het boek loopt de spanning op, dus als je gek bent op thrillers, is dit niet het boek dat ik je zou aanraden. Houd je van romans met humor of ben jij een vrouw (die in de menopauze zit)? Dan denk ik dat je dit boek kunt waarderen vanwege de herkenbaarheid. En wees gewaarschuwd: aan seksscènes geen gebrek!