Tegenvallend derde deel

lizegerrits 13 mei 2025
In 'Stormgloed' volgen we Flora. Flora woont op het zelfvoorzienende eiland St. Kilda en hoopt op een toekomst op het vasteland. Als ze haar grote liefde, én zakenman James ontmoet, lijkt die droom in vervulling te gaan. Ze moet echter nog één winter wachten, maar dan slaat het noodlot toe...
Flora krijgt de kans om in Parijs opnieuw te beginnen en veel geld te verdienen, maar haar hart is nog steeds gebroken en ze draagt haar geheimen nog steeds met zich mee.

Oke, ik ga heel eerlijk zijn dat ik halverwege dit boek gefrustreerd was. In de eerste helft van dit boek gebeurde er niks dat ik nog niet eerder in de andere twee boeken had gelezen en dat was behoorlijk saai. Pas halverwege sloeg dat om en werd het interessant. Flora's verhaal was weer heel anders dan dat van de andere personages. Ook speelt het zich af in Parijs en in een rijk wereldje vol show en glamour; een groot contrast met het leven op st. Kilda.

Tussen het lezen door ontstonden weer veel vraagtekens en Elise en ik hebben weer een hoop kunnen brainstormen en complottheorieën kunnen bedenken. En toch... Het eind was een complete verrassing, en maakt het voor mij toch aantrekkelijk om zo snel mogelijk het nieuwste deel van de serie te lezen.

Meer recensies van lizegerrits