Mooie roman
Ierland, 1912. Maggie vertrekt samen met een aantal anderen met de Titanic naar Amerika, op zoek naar een beter leven. Ze laat haar liefde Séamus achter.
Chicago, 1982. Maggie, de overgrootmoeder van Grace, vertelt haar verhaal over haar ervaringen met de Titanic. Grace schrijft er een artikel over, en dat heeft bijzondere gevolgen...
Dit boek geeft een duidelijk beeld van hoe de sfeer op de titanic was, zowel vóór als na de botsing met de ijsberg. De verschillende tussen de verschillende klassen op het schip werden benadrukt.
Er worden héél veel personages voorgesteld, en de hoofdstukken worden steeds vanuit verschillende personages geschreven. Hierdoor lees je niet alleen over de ervaringen van de Maggie, maar ook van andere passagiers op het schip en hun thuisfront. Ook laat het goed zien hoe groot de impact van het zinken van de Titanic is geweest bij veel verschillende mensen.
De keerzijde van al die verschillende perspectieven is dat het niet snel leest. Ik heb er lang over heb gedaan om dit boek uit te lezen. Daarnaast vond ik het ook een beetje rommelig.
Wat mij betreft een aanrader als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en in het verhaal over de Titanic. Sla dit boek over als je niet houdt van meervoudige perspectieven of moeite hebt met concentratie.