Advertentie

Na problemen met haar baas bij de Amsterdamse politie is Nikki Benjamins privé rechercheur geworden. Voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans vraagt haar om de dood van zijn zoon Max te onderzoeken. Hij is om het leven gekomen doordat hij met de auto tegen een boom reed. Aangezien er geen remsporen zijn en Max beslist niet suïcidaal was, twijfelt Ferry aan de conclusies van zijn ex-collega’s. Nikki gaat op onderzoek en krijgt al snel in de gaten dat het geen simpele zaak is. Daarbij krijgt ze informatie van twee ex-collega’s.

Zoals niet ongebruikelijk bij de boeken van Linda Jansma komt het verhaal traag op gang. In de loop van het verhaal komt er steeds meer actie en spanning. Vrijwel tot het eind blijft onduidelijk wie van de personages, waaronder haar ex-collega’s Jack en Tycho en de vrienden van Max, al dan niet te vertrouwen zijn. Dit verhoogt de spanning.
Nikki Benjamins is een opvallend personage. Als individualist, die van aanpakken houdt, is ze als privé detective beter op haar plaats dan in het politiekorps. Ze laat zich weinig leiden door anderen is soms te voortvarend. Voor een hoofdpersoon is dit aantrekkelijk voor de lezer.
In eigen hand is een mooie aanwinst voor de liefhebbers van de boeken van Linda Jansma.

Reacties op: Wie is te vertrouwen?

73
In eigen hand - Linda Jansma
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners