Bekende sprookjes in een hedendaagse context

Louka 12 januari 2025
Ik was al een tijd benieuwd naar het kinderboek van Elizabeth Lucie Baeten en hoe ze de sprookjes in een hedendaagse context zou hebben geplaatst. Toen het beschikbaar was in de bibliotheek, nam ik mijn kans om het eindelijk eens te lezen. Het is een prentenboek bedoeld voor kleuters, maar volgens mij kan eender wie het lezen. We volgen hier vier prinsessen, al zijn ze dat niet echt in deze verhalen: Ariël, Doornroosje, Belle en Rapunzel. Ze willen geen prins, maar wel iets anders. Zo wil Ariël liever zwemmen dan ballet doen. En Rapunzel toont hoe iedere haarstijl zijn voor- en nadelen heeft. Elk van de verhalen heeft een link met het originele sprookje en je vindt er steeds verwijzingen naar, maar het toont de verhalen ook op een nieuwe manier, in onze hedendaagse context en met de uitdagingen van onze samenleving.
Het boekje is heel mooi geïllustreerd door Flore Deman, die de verhalen tot leven laat komen in tekeningen die mooi bij de tekst aansluiten. Ik luisterde naar het verhaal op Storytel, voorgelezen door Elizabeth zelf, wat zeker bijdroeg aan de leeservaring.

Meer recensies van Louka