Interessante reflecties over sterfelijkheid

Louka 12 januari 2025
Werken in de bibliotheek helpt mij om veel nieuwe boeken te leren kennen en doet mij al sneller iets oppakken dat ik anders misschien niet zou lezen. Zo ook dit boekje. Het lag op het rek met nieuwe boeken, maar nu heb ik het bij mijn leestips gelegd.
In 'Zo Hevig In Leven' denkt Marjoleine de Vos na over sterfelijkheid. Dit ter aanleiding van een knobbeltje dat bij haar wordt opgemerkt en waarvan de dokter vermoedt dat het goedaardig is, maar je weet maar nooit. De Vos reflecteert over de menselijke angst voor de dood, of net geen angst, maar toch nu nog niet willen doodgaan, dus wanneer dan eigenlijk wel? Ze schrijft ook over hoe zieken en stervenden veel vaker hun naasten moeten troosten dan andersom.
Heel interessant en ook mooi geschreven. Het mocht van mij wel langer zijn, want ik weet niet als zo'n kort boek een blijvende indruk gaat nalaten, maar ik heb het wel graag gelezen en zou het zeker aanraden.

Meer recensies van Louka