Genieten in het Duincafé!

Manon 13 december 2021
Ben jij al eens op bezoek geweest in het Duincafe? Ik reisde al eerder af naar het dorpje Budbury aan de kust van Dorset maar was verheugd om het nieuwe boek van Debbie Johnson te mogen lezen in de serie van het Duincafe.

Al gauw genoeg voelde ik de warmte, de knusheid en liefde van de mensen in het Duincafé en wilde ik het boek niet meer weg leggen.

In een kerstcadeau van het Duincafé leren we Katie en haar zoontje Saul kennen. Ze hebben het niet makkelijk gehad en Katie is eigenlijk gevlucht uit haar oude leventje. Ze vindt het heerlijk in Budbury en kan er genieten van de rust. Toch voelt ze zich wel eens eenzaam en vraagt zich af hoe het zou zijn om zich meer te verbinden met haar dorpsbewoners. Wanneer kerst in aantocht is verlangt Katie steeds meer naar het gevoel om samen te zijn, maar wanneer er een aantal onverwachte gebeurtenissen passeren twijfelt Katie of ze niet beter weer kan vluchten. Weet Katie troost te vinden bij de bewoners van Budbury en het Duincafé? En hoe zit het met haar gevoelens voor Van?

Jeetje wat een heerlijk boek is dit. Het verhaal is prachtig opgebouwd en langzaam bij beetje leer je de personages kennen. Je leeft mee met Katie en haar zoontje Saul en ontmoet de andere dorpsbewoners. Alle personages hebben zo hun eigen karakter en dat heeft Debbie Johnson mooi neer weten te zetten. Allemaal voegen ze iets toe aan het verhaal en doordat je elk deel van de serie leest vanuit een ander karakter heb je het gevoel dat je het dorpje steeds beter leert kennen.

Het boek is precies zo geschreven dat je mee kunt leven met Katie, je haar echt leert kennen, maar het verhaal niet saai of langdradig wordt. Debbie Johnson heeft een mooie sfeer neergezet. Een kerstcadeau van het Duincafé is echt een heerlijke feelgood die je het liefste in 1 ruk uitleest. Lekker op de bank met een dekentje en wat kerstmuziek op de achtergrond.

Wat mij betreft is dit deel zeker een aanrader, maar ik waarschuw je; Als je eenmaal 1 deel over het Duincafé hebt gelezen, wil je vast en zeker ook de andere delen lezen! Zeg niet dat ik het niet gezegd heb!

Meer recensies van Manon