Spannend!!
Daan woont samen met zijn vader in een woonwagen aan de kant van het tankstation op een afgelegen stuk ergens in het bos. Daan verloor zijn moeder toen hij nog maar een paar maanden oud was en woonde sindsdien alleen met zijn vader in een vervallen woonwagen. Willem is de vader van Daan en is volgens Ronald Dahl niet zomaar een vader, maar volgens hem wel een hele bijzondere. Hij doet alles voor Daan en laat hem nooit in de steek, tot dit wel een keer gebeurde in de nacht en Daan niet wist waar zijn vader was. Na een iets wat onstuimig autoritje met de mini Aston Martin belandde Daan in een bos waar hij na lang zoeken zijn vader vond. Blijkbaar hielt hij een geheim voor zich, namelijk dat hij een gepassioneerd stroper is. Sinds de geboorte van Daan was hij die nacht weer voor het eerst gaan stropen in het bos van Viktor Hazel. Helaas zat het Willem allemaal niet mee, omdat het ook illegaal was om in dit bos te stropen, omdat het grondgebied in bezit was van Viktor Hazel. Hij was een oude vervelende man en liet valkuilen zetten door bosopzichters om ongewenste bezoeken en stroperijen te voorkomen. Helaas lukte het Willem niet om uit handen te blijven van de valkuilen van Viktor Hazel en viel er op een nacht in. Na opnieuw een lange zoektocht van zijn zoon Daan lukte het hem om uit de valkuil te komen en bedacht een schimmig wraak plannetje. Hij gebruikte slaappillen die hij had gekregen van Dokter Bok om de fazanten in een diepe slaap te krijgen zodat ze allemaal uit de bomen zouden vallen aan de vooravond van de opening van het jachtseizoen van Viktor Hazel waar veel belangrijke mensen voor waren uitgenodigd. Het lukte Willem en zijn zoon om de fazanten op deze wijze uit de bomen te ploffen en namen ze stuk voor stuk mee. Wil je weten hoe de wraak op Viktor Hazel afloopt? Dan is dit boek lezen een zekere aanrader!
Ik vond het een gemakkelijk boek om te lezen en had het binnen twee dagen uit. Dat dit een wat ouder boek is, is te merken aan sommige ouderwetse woordjes, maar dat maakt het boek niet per se moeilijker. Het boek heeft op de meeste bladzijdes leuke zwart-wit illustraties afgebeeld staan dat het verhaal wat visueel aantrekkelijk maakt. In het boek zitten verschillende onderwerpen verwerkt zoals wraak, maar ook vriendschap;
Als ik kijk naar het emotionele aspect vind ik dit geen emotioneel verhaal al komen er natuurlijk wel wat kleine emotionele stukjes in voort, zoals het overlijden van Daantjes moeder.
Ik vind het een redelijk realistisch verhaal, omdat alle aspecten dat erin terugkomen zoals het jagen op fazanten en de bijzondere band dat Daantje met zijn vader heeft realistisch genoeg zijn. Daarentegen vind ik het vrij onrealistisch dat je met een beetje slaappoeder zo goed als alle fazanten kunt laten vallen uit de lucht.
Ik vind het een leuk en origineel verhaal, omdat het een vrij ontroerend verhaal is tussen de goede band tussen vader en zoon en hoe dit verwerkt is in een best spannend verhaal waar wraak en liefde samen komen. Dit maakt het verhaal best goed bedacht en leuk om te lezen voor kinderen.
Als het op de woordkeuze neer komt staan er in dit boek veel oude en dure woorden zoals magnifiek, flonkers, karrenspoor en overjarig.
De schrijver wil met dit boek laten zien hoe belangrijk een vaderfiguur als de vader van Daantje kan zijn. Aan het einde van dit boek wordt ook het volgende vermeld dat je volgens de schrijver doodgewone vader moet zijn, maar een die sprankelt. Ook laat het boek het verhaal zien van een vader die ondanks dat hij volwassen is, toch nog een beetje kinderlijk is wat voor al terugkomt op zijn hobby fazanten stropen.