Aanstekelijk enthousiasme en spannend verhaal
Als vogelaar ben ik extra nieuwsgierig naar boeken die gaan over vogels. Arjan Dwarshuis, vogelaar en bekend van onder andere de Vogelspotcast, schreef al eerder Ronnie de roerdomp en het geheim van het moeras. Een spannend verhaal over een meisje dat een roerdomp leert kennen die kan praten! Hij redt haar leven en vanaf dat moment zijn ze de beste vrienden.
In dit nieuwe deel is het hoogzomer en heeft Ronnie een nieuwe vriendin gemaakt: een roerdompe met wie hij zelfs een nestje maakte! Maar het nest werd leeg geroofd en zijn geliefde vluchtte weg. Ronnie weet niet waar ze heen is gegaan, maar Suus gaat hem helpen. Tijdens haar vakantie vliegt Ronnie met haar mee, op zoek naar Elly, de vrouwtjes-roerdomp.
Arjan Dwarshuis schrijft fijn en met een aanstekelijk enthousiasme voor vogelen. Je leert veel over verschillende vogelsoorten en landschappen terwijl je het spannende verhaal leest. Het is prachtig geïllustreerd door Marieke ten Berge, met ontroerende portretjes van Ronnie en Suus.
Een aanrader voor lezers vanaf 9 jaar!
Een aanrader voor lezers vanaf 9 jaar!