Als moeder herken je je gelijk in Merel

Mamagisch 03 september 2024
In het tweede deel van de Citroen Meringue serie komen we terug bij Merel en haar b&b in Zuid-Frankrijk. Na de geboorte van hun dochter Louise zijn Merel en Luc zoekende naar hoe ze alle ballen hoog kunnen houden. Hoe runnen ze de b&b, terwijl ze de zorg voor hun dochter hebben én er ook nog allerlei andere wilde plannen zijn?

Wat me opvalt is dat in dit boek Merel echt een beetje worstelt met het verdelen van haar tijd en aandacht maar ook dat ze ervaart dat een relatie niet alleen maar koek en ei is. Dingen die voor haar heel belangrijk zijn, lijken dat voor Luc veel minder te zijn en omgekeerd. Hoe ver kun je gaan in het volgen van je hart zonder daar degenen die je liefhebt mee te kwetsen? Merel zoekt de balans, maar als ze die net weer heeft gevonden, wordt haar leven nóg een keertje op z'n kop gezet.

Ik vond Merel als personage dan ook heel herkenbaar. Het schuldgevoel dat ze soms naar haar dochter voelt maar ook het willen volgen van haar hart, ook al gaat dat soms dus ten koste van anderen om haar heen.

Feelgood waarbij ook rauwe randjes naar voren komen maar waar het gelukkig ook weer goed afloopt!

Meer recensies van Mamagisch