Een rauw kerstverhaal

Mamagisch 24 november 2025
In Lichtjes boven Londen maken we kennis met Emma, die op het punt staat om in het vliegtuig te stappen naar Londen, waar haar broer Rik momenteel woont en werkt. Klinkt als een topplan, toch? Alleen… not.

Emma is doodsbenauwd om het vliegtuig in te stappen en als ze dan ook Alex nog bijna letterlijk tegen het lijf loopt, is de paniek compleet. Waarom moet ze nou precies hém tegenkomen, juist nu ze zo hard haar best doet om het verleden achter zich te laten?

Gaan een paar dagen Londense kerstsfeer ervoor zorgen dat Emma zichzelf weer een beetje kan terugvinden of nemen haar angsten de overhand?

Lichtjes boven Londen is een bijzonder kerstverhaal. Niet direct het zoetsappige en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig wat je misschien zou verwachten van deze setting maar juist een verhaal dat heel voorzichtig aanstipt dat Kerstmis en alle festiviteiten daaromheen niet voor iedereen even makkelijk zijn. Een verhaal dat eerlijke personages laat zien, allemaal met hun eigen struggles.

Meer recensies van Mamagisch

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.