Een verhaal dat je raakt...
Hoe mooi is het als een verhaal tegelijkertijd hartverwarmend maar ook hartverscheurend kan zijn?
Dat is wat ik zou zeggen als je me vroeg hoe ik het boek, De tijd van loslaten van Kristin Hannah , zou vinden. Een mix van gevoelens, liefde met een traan, een brok in je keel, warmte, verdriet maar bovenal heel veel liefde.
Liam en Mikaela vormen samen met Bret en Jacey een gezin. Toen Liam Mikaela leerde kennen had ze al een kind en samen kozen ze voor de toekomst. Wanneer Mikaela door een ongeluk met haar paard in coma raakt zijn zij ten einde raad. Niets lijkt te helpen, Mikaela wordt maar niet wakker. Als Liam erachter komt dat Mikaela getrouwd was met een beroemde filmster staat hem een moeilijke beslissing te wachten. Zou hij de man zijn die Mikaela kan wekken? En wat betekent dat voor zijn huwelijk?
Kristin Hannah had me helemaal te pakken met dit verhaal vol moeilijke keuzes, liefde en….loslaten. Ik wil me niet voorstellen dat je deze keuze zou moeten maken.
De beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je je meteen in het verhaal waant.
‘De bossen in dit deel van het land zijn zo dicht als de baard van een oude man en het zonlicht bereikt zelden de grond.’
Ook zorgt deze manier van schrijven ervoor dat de personages zo levendig worden neergezet. Je start het boek middenin een heftige scéne waardoor je meteen gepakt wordt. Daarna volgen er hoofdstukken waarin het verleden en heden samenkomen en je met Liam meeleeft in de meest verschrikkelijke tijd van zijn leven. Je voelt het verdriet en de onmacht en ook de verhalen van de kinderen geven aan wat voor impact het ongeluk op hun leven heeft. Ook is er een mooie rol voor Rosa weggelegd, de moeder van Mikaela.
Vanaf het moment dat Liam ontdekt dat Mikalea getrouwd geweest is met een beroemde filmster kon ik het verhaal niet meer wegleggen. Kristin Hanna weet feilloos het gevoel over te brengen van wat liefde is en wat dat soms betekent.
De tijd van loslaten is wat mij betreft weer een pareltje waarin je je helemaal kunt verliezen. Wat mij betreft een echte aanrader!
De beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je je meteen in het verhaal waant.