Wegleggen en oppakken: het komt dichtbij!

Manouck 19 juli 2024
Een boek dat dichtbij komt. Een boek waarvan ik niet wist dat het zich 10 jaar geleden afspeelde. Het raakte, bracht me in emotie en liet tegelijkertijd zien dat de thema's waar ik ook over schrijf in mijn boek "Van Ambassadeur naar fraudeur" overal en altijd aanwezig zijn. In het bijzonder op plekken waar mensen in een machtspositie zitten, daar misbruik van maken en een angstcultuur in stand houden. De afrekencultuur wordt in ons systeem geprogrammeerd waardoor mensen onheus worden bejegend, worden buiten gesloten en ziek worden gemaakt. En zelfs tot zelfmoord overgaan. Een schande hoe er uiteindelijk gefocust wordt op misstanden waar men niet omheen komt doordat journalisten dit aan de kaak stellen. Maar niemand meer spreekt over het verwoesten van een mensenleven. Hoe gaan we met elkaar om en waarom komen de daders hier mee weg? Zoek maar eens op de hoofdpersonages en hun prachtige loopbanen. Arthur schreef met een missie die ik voel: als we allemaal ons mond houden, gaat er niets veranderen. De reden waarom ik mijn persoonlijke verhaal ook heb opgeschreven: wat ons is overkomen, mag de volgende generatie niet gebeuren.

Meer recensies van Manouck