Wat doen vooroordelen / aannames met mensen?

Manouck 28 juli 2025
Nadat ik een lezing had bezocht van Femmetje en Elle kreeg ik de smaak te pakken om meerdere boeken van deze schrijfsters aan te schaffen. Het concept sprak mij aan; vier schrijfsters die afzonderlijk een personage voor hun rekening hebben genomen en zelf de wandeling hebben gemaakt. De personages hebben eigenschappen of kenmerken die ik probeerde te plaatsen bij een schrijfster. Achteraf gezien had ik ze alle vier goed gematcht.

Het boek laat dezelfde situaties zien vanuit meerdere personages. Daardoor zie je hoe vooroordelen ontstaan, wat aannames met mensen doen en wat er gebeurt als dit wordt losgelaten. De gemeenschappelijke deler is de wandeling en de motivatie om iets te gaan doen dat buiten je comfortzone ligt. Bij alle vier zie je de verandering optreden door het samenzijn, de gesprekspartner die zorgt voor een andere visie en de ruimte die ontstaat om na te denken.

Ik vond het mooi te lezen dat deze band zorgde voor andere gedachtes en een andere uitkomst van de thuissituatie die de wandelaars hadden gehad als ze niet mee op reis waren gegaan.

Meer recensies van Manouck