Weergave van de werkelijkheid

Manouck 12 augustus 2024
Dit boek bevestigt de ervaringen die ik heb opgedaan in bedrijven waar een mannencultuur heerst. Het is dus maar goed dat mannen zoals Joris het zeggen en opschrijven, want als ik het zeg, word ik al gauw weggezet als een "gefrustreerd wijf". Laat staan als ik het opschrijf (wat ik ook gedaan heb in mijn boek "Van Ambassadeur naar fraudeur"). Maar dan nog is het mijn ervaring en ben ik niet de bekende antropoloog of een zeven vinkjes exemplaar dus waarom zouden we haar boek überhaupt lezen?

Dit is hoe het werkt en hoe de mensheid geïndoctrineerd wordt. De mensen met macht houden dit in stand en zoeken vervangers waar ze zichzelf in herkennen. Dat afhankelijkheid en stress zorgen voor gesloten monden bij onrechtvaardige situaties heb ik aan den lijve ondervonden. Ook werd het Lubach-effect zo uitgelegd dat ik me keer op keer situaties voor de geest kon halen. Ik kan blijven roepen vanuit mijn expertise en op podia staan prediken; als een man het zegt wordt het wel geloofd en actie ondernomen.

Bizar hoe generaties doorgeven dat wij in Nederland het goed hebben, terwijl als je de analyses echt onder de loep neemt, iedereen toch echt een plan van aanpak moet maken om in zonniger omstandigheden (letterlijk als figuurlijk) het leven te omarmen. Je hebt maar één leven voor zover we weten. Ik gun de wereld meer Jorissen die hun ego aan de kant zetten en zich bewust worden van de werkelijke wereld.

Meer recensies van Manouck