Verschillende perspectieven subliem

Manouck 22 juli 2024
Een boek dat me doet denken aan reëele scenario's in de tijd en maatschappij waarin we leven. Vermissingen, vluchtgedrag voor een wereld van verplichtingen en ouders die hun eigen trauma's doorgeven aan volgende generaties. Zo deed de verdwijning van Marianne in dit boek me denken aan de familie Vaatstra. De opsluiting van Pup bracht me naar de periode van het nieuws uit Ruinerwold waar Marion zich door deze bizarre situatie liet inspireren.

De emoties komen binnen; de angst vanuit de familie om het onomkeerbare op een dag te horen en tegelijkertijd de hoop te houden zolang deze boodschap nog niet is afgegeven. Aan de andere kant de angst om ontdekt te worden en alle geheimen die daarbij zijn gekomen en de hoop dat iedereen weer gaat geloven in het sprookje om op het eiland een lang en gelukkig leven te hebben.

Ik vond de keuze voor de verschillende perspectieven en de tijd die je als lezer ontdekt, door goed op de details te letten, subliem. Het is wachten op de personages die op de één of andere manier samenkomen. Ook ik kon het boek soms moeilijk wegleggen.

Meer recensies van Manouck