Advertentie

Serpent & Dove is een geweldig Debuutboek van Shelby Mahurin. Het verteld het verhaal van Lou (heks) en Reid (jager). Lou is haar heksenkring ontvlucht en probeert onder de mensen een normaal leven te leiden. Doordat ze haar magie niet wilt gebruiken is ze gedoemd tot een leven vol stelen en oplichting. Reid heeft zijn ouders nooit gekend. Als baby werd hij ten vondeling gelegd en opgenomen door de kerk om getraind te worden als chasseur. Als ze in een compromitterende situatie worden betrapt zijn ze gedwongen met elkaar te trouwen. Niet wetende dat Lou hetgene is waarop hij al jaren jaagt.

Als covershopper werd ik bij ontvangst meteen verliefd op deze cover. Ik vind het een heel mooi design. De donkere sfeer geeft perfect de strijd weer, die in het boek zo aanwezig is. Terwijl het goud, hoop bied. Het schild met de duif die "geïnfiltreerd"/doorboord lijkt te zijn door de slang maakt het plaatje compleet. Want ondanks dat Lou goedheid bezit, verschuilt ze zich in de hol van de leeuw. Recht onder de neus van haar vijanden.

In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen. Het verhaal speelt zich af in het oude Frankrijk, hierdoor komt er vaak een frans woord voorbij. Omdat ik geen woord frans spreek werd ik hierdoor enkele keren uit mijn ritme gegooid maar na enkele hoofdstukken herken je de woorden en lijkt het alsof je nooit beter heb geweten.

De auteur schrijft heel beeldend waardoor ze je letterlijk meeneemt naar het oude Frankrijk en je de strijd tussen heksen en Chasseurs in persoon meemaakt. Al snel merk je dat niet alles is wat het lijkt. Helaas schoot het verhaal qua worldbuilding wat te kort. Doordat het vooral een inleidend deel was werd er weinig uitgelegd over de wereld waarin alles afspeelt. Dat is jammer want de magiesystemen zijn wel tot in de punten uitgewerkt. Ook bleven de “side-characters" vrij oppervlakkig. Je zou denken: Een gemiste kans. Toch voelt dat niet zo aan. Je hebt hierdoor een veel sterkere band gekregen met Lou & Reid en je verlangd naar een spin-off over Coco, Lou's beste vriendin.

Serpent & Dove is een prachtig verhaal vol avontuur, liefde en onvoorspelbare bondgenoten. Van begin tot eind heb ik genoten van dit spannende verhaal.

Reacties op: Spannend, mysterieus en vol magie. Een boek om bij weg te dromen.

27
Serpent & Dove - Shelby Mahurin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker