Een juweel, om stil van te worden..
Ongeveer 2 maanden geleden maakte ik kennis met Dietske Geerlings. Door tips en lovende recensies hier op Hebban, las ik, nieuwsgierig geworden, haar boek ' waar maanlicht vleugels raakt'.. En wauw, ik was echt zeer onder de indruk. Ik wilde meer van haar lezen. Maar toen ik begon aan 'De steenhouwer verschenen/verdwenen is' , was ik ook bang dat het' minder' zou zijn. Niet dus! Heel anders, maar ook vol diepere lagen en zo enorm poëtisch en fijnzinnig. Ik sla het net dicht en kan het eigenlijk gewoon nog niet in woorden vatten.
Bijzonder ook dat er een tekst van Sinead O'Connor wordt aangehaald, ik denk niet dat ze al was overleden toen dit boek uitkwam. Het boekje heeft 2 kanten, als je het omdraait vind je poëzie, aansluitend op de novelle. Ook de prachtige tekeningen voegen veel toe. Jee! Ik vroeg het al eerder, maar staat deze schrijfster al op voor een prijs?