Ontroerende Bibliotheekverhaal
Het verhaal van "De bibliotheek van Parijs" geschreven door Janet Skeslien-Charles.
Het boek beslaat 2 verhalen, het verhaal van Odile en het verhaal van Lilly, deze lopen door elkaar in dit boek
Een ontroerende verhaal over Odile die woont in Parijs tijdens het begin van de tweede wereld oorlog.
Ze start aan haar eerste baan als bibliothecaresse in de Amerikaanse bibliotheek van Parijs.
Tijdens haar werk leert ze de vaste klanten en de medewerkers goed kennen, sommige worden zelfs goede vrienden. Tijdens deze periode leert ze ook haar eerste liefde kennen.
Het verhaal van Lilly speelt zich af in de jaren 80, in een klein dorpje van Montana in Amerika.
Lilly's moeder is ziek en sterft als vrij snel in het verhaal en Lily zoekt steunt bij haar buurvrouw, de oudere Odile.
Hoe en waarom Odile in Amerika woont, is de kernvraag van dit boek en wordt door de schrijfster zo lang als mogelijk uitgesteld om te vertellen.
Het verhaal van Odile met als achtergrond spreekt het meeste aan, het naziregime, mensen die Parijs uitvluchten of worden gedeporteerd. Het verhaal van Lilly zie ik als ondersteunend om het verhaal van Odile goed te kunnen vertellen.
Mooi boek, die naar mijn gevoel tussen een jeugd(tiener) boek en een volwassen boek zit.
Het is geen kip maar ook geen ei, daarom 3 sterren.