Wat een start!
Dit is het eerste deel van een trilogie, de moedige vrouwen. De weg naar de vrijheid.
Het verhaal in het heden gaat over June, ze is de klein dochter van Luise het verhaal uit het verleden.
De kaft is prachtig, een vrouw op een schip zittend op een koffer die kijkt naar het Vrijheidsbeeld in New York.
De kleuren zijn mooi, geel alsof de zon net op komt, of de kleur van een nieuw begin.
De hoofd stukken zijn kort, met dagboekfragmenten van voor de oorlog 1936 in Duitsland en stukken in het heden. Het is allemaal heel goed te volgen.
Luise woont in Duitsland en maakt de opkomst van de Nazi's mee, ze ziet dat het de verkeerde kant opgaat met Duitsland, daarom besluit ze Duitsland op tijd te verlaten en vertrekt naar Amerika.
Ze probeert haar 2 vriendinnen over te halen om met haar mee te gaan. Helaas lukt dit niet, maar ze maken wel een afspraak die gevolgen zal hebben voor hun nakomelingen.
June de kleindochter van Luise ontdekt deze gemaakte afspraak na de dood van haar grootmoeder, aan haar de taak om de wens van haar oma na te komen.
Ik geef het boek 4,5 ster, om dat dit niet kan heb ik hem afgerond naar 4. Ik kijk heel erg uit naar boek 2.