Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De magie van de dierentuin.

Maria 11 juni 2024
“Een nacht in de dierentuin” is het eerste jeugdboek in de serie Wilde avonturen van Wildebras. Ik mocht het boek lezen en jureren voor de Juno Kinderboekenprijs 2024.

Wildebras is een TikTok-fenomeen, influencer en dierenliefhebber. Zijn echte naam is Gabriel Martina, met zijn safarihoedje is hij een bekende online-verschijning. In grappige filmpjes doorspekt met straattaal weet hij kinderen zijn liefde voor dieren en de natuur bij te brengen. De prachtige fullcolour-illustraties zijn van de hand van Abe Borst.

Samen met zijn neefje Noah en nichtje Lili gaat Wildebras naar de dierentuin om filmpjes te maken van de stokstaartjes. Ze zijn daar zo druk mee bezig dat ze niet in de gaten hebben dat het park al gesloten is en ze achtergebleven zijn. Als ze besluiten om er dan maar het beste van te maken en bij hun lievelingsdieren, de gevlekte hyena, te gaan kijken beleven ze spannende avonturen nadat de zon al lang onder is.

Een nacht in de dierentuin is een spannend en grappig verhaal dat de lezers zeker zal aanspreken. De mooie illustraties ondersteunen het verhaal en zijn een lust voor het oog. De eerste en de laatste bladzijdes van het verhaal zijn korte stripverhaaltjes. Daarna wordt overgegaan op tekst. Korte zinnen en niet al te moeilijke woorden zorgen ervoor dat ook jongere lezers deze boeken al snel zelfstandig kunnen lezen. De avonturen volgen elkaar in rap tempo op, zo houdt Wildebras zijn lezers erbij en blijft het spannend tot het eind. Hij weet zijn eigen passie en ervaringen op de kinderen over te brengen. Tussen de teksten door staan telkens QR-codes. Die brengen je naar allerlei leuke filmpjes. Cursief en in het groen staan er verder nog hele interessante weetjes over verschillende dieren, maar soms ook een grapje.
Bv. Lili vindt slangen heel eng, maar voor TUINslangen is ze dan weer niet bang .

Het boek leest lekker vlot en is zeker een aanrader voor alle kinderen die net als Wildebras de magie van de dierenwereld willen ervaren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Maria

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?