Waar komt mijn naam vandaan?
Daarom heet ik zo van Rigoberta Mejia Sian is een ontroerend en persoonlijk verhaal over identiteit, afkomst en de betekenis van je naam. In het boek neemt de auteur de lezer mee in haar familiegeschiedenis en laat ze zien hoe een naam meer is dan alleen een woord: het draagt herinneringen, cultuur en liefde met zich mee.
De tekst is eenvoudig en toegankelijk geschreven, maar raakt tegelijkertijd aan grote thema’s zoals migratie, verbondenheid en trots op je roots. Dat maakt het boek geschikt voor zowel jonge lezers als volwassenen. Het verhaal nodigt uit om na te denken over je eigen naam en waar je vandaan komt.
De warme en kleurrijke illustraties van Aafke Mertens versterken de sfeer van het boek. Ze geven het verhaal extra diepgang en emotie, waardoor tekst en beeld samen een krachtig geheel vormen.
Daarom heet ik zo is een inspirerend boek dat laat zien hoe belangrijk het is om je eigen verhaal te kennen en te waarderen. Een aanrader voor in de klas of thuis, om samen in gesprek te gaan over identiteit en familiegeschiedenis.