Klassieker in een nieuw jasje.
Schipper mag ik over... van Tiny Fisscher is een vrolijk en warm prentenboek dat voortbouwt op het bekende kinderliedje dat nog altijd veel op scholen wordt gezongen. Na de eerste vertrouwde zinnetjes volgt een verrassende en grappige wending: het antwoord is niet “Hoe dan?”, maar “… natuurlijk moet je daarvoor betalen: HET IS ZIJN BÁÁN!” – een grappige binnenkomer die meteen de toon zet.
De kleurrijke illustraties van Marijn van der Wateren zijn uitgevoerd in verschillende technieken. Op elke bladzijde is enorm veel te ontdekken; soms bijna druk, maar juist daardoor worden kinderen uitgenodigd om goed te kijken en samen in gesprek te gaan. Het boek leent zich dan ook uitstekend voor interactief voorlezen.
Wanneer de pont van de schipper tijdens een storm stukgaat, schieten de andere dieren te hulp. Zo staan vriendschap, elkaar helpen en samen oplossingen bedenken centraal. Voor onze kinderen die opgroeien “tussen de rivieren” is een pont herkenbaar; ze zijn er vast allemaal al eens mee naar de overkant gevaren. Ook over deze ervaringen kan een leuk gesprek ontstaan.
Een speels, herkenbaar en hartverwarmend verhaal over elkaar helpen – met humor én oog voor detail.
Gelezen voor @Boekenbingo2026.
Gelezen voor @Boekenbingo2026.