Zoektocht naar het verleden
Ik heb 'Terug naar Cornwall' mogen lezen met de Hebban leesclub. Het is de vierde ik-vertrekthriller van Marelle Boersma met dit keer een hoofdpersoon die terugkeert naar haar roots. In dit opzicht verschilt deze thriller van haar andere ik-vertrekthrillers maar in wezen komt het op hetzelfde neer. Jill, een stoere meid met een tattooshop, komt op een voor haar nieuwe en onbekende locatie. Na het overlijden van haar vader Bob die haar alleen opgevoed heeft, vindt Jill een brief met een geheimzinnig raadsel. Met haar vader communiceerde ze altijd in raadsels en dit is het laatste raadsel dat hij haar naliet. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en laat alles en iedereen in Nederland achter en vertrekt naar Cornwall om deze laatste puzzelaanwijzing te ontcijferen. In Cornwall komt ze erachter dat ze nog familie heeft en langzamerhand ontrafelt ze de geheimen van haar vader en ontdekt welke rol haar moeder hierin gespeeld heeft. De kliffen van Cornwall spelen een dominante rol in het verhaal, het gevaar ligt op de loer. Jill bouwt nieuwe vriendschappen op en uiteindelijk voelt ze zich thuis in haar nieuwe woonplaats en vindt uiteindelijk het geluk. Daaraan voorafgaand zijn er de nodige spannende momenten geweest en heeft ze voor haar leven moeten vrezen. Marelle heeft alles weer sfeervol beschreven. Je ruikt de zee en voelt de spanning tussen de hoofdpersonen. Je waant je op de kliffen en in de theetuin. Door de korte en overzichtelijke hoofdstukken leest het boek makkelijk weg en is het boek moeilijk weg te leggen. Ik heb ervan genoten en geef het vier sterren.