Informatief en boeiend boek, dat leest (luistert) als een trein.

Marianne69 19 oktober 2025
Een beeld van de Amerikaanse geschiedenis aan de hand van de levens van een groot aantal Amerikaanse presidenten, die worstelden met psychische problemen.
Toen ik begon aan dit boek was ik nieuwsgierig, zeker nu met Trump aan de macht, maar had ik niet verwacht dat ik er zo van zou genieten. Het is met vaart geschreven en niet alleen met humor, soms mild sarcastisch, maar ook met mededogen. Mededogen met presidenten die worstelden met depressies, alcoholisme, seksverslaving, bipolaire stoornis, angstaanvallen, diep verdriet om het overlijden van vrouw, kinderen, vader, moeder en die tegelijkertijd Amerika door oorlogen en andere crises moesten loodsen. De een met meer succes dan de ander. De een, snel vergeten, de ander een onuitwisbare indruk achterlatend.
Soms ook een hard oordeel vellend over diegenen zonder empathie, zonder scrupules, die vooral met zichzelf bezig waren.
Kortom, boeiend leesvoer en een absolute aanrader! En ook niet onbelangrijk: heel prettig voorgelezen door Johannes Sneekes.
5 sterren voor mij.

Meer recensies van Marianne69

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.