cute, lief, grappige feelgood

Marieke Leest 06 december 2023
Achter deze leuke cover schuilt een nog leuker verhaal! Deze YA is echt een leuke feelgood. Het verhaal start enkele jaren geleden als Charlie en Bailey toevallig naast elkaar in het vliegtuig terechtkomen en besluiten om elkaar irritant te vinden. Als ze dan jaren later collega’s van elkaar worden op hun studentenjob, zien ze er eerst wel tegenop. Maar geleidelijk aan blijkt dat ze heel wat gemeen hebben en ontstaat er een vriendschap, al zou Charlie dat niet snel bekennen want hij gelooft niet in vriendschap tussen jongens en meisjes. Krijgt hij ongelijk of gaat er uiteindelijk toch meer spelen tussen hen?

De personages in dit boek zijn echt heel leuk! Zelfs Charlie die toch probeert om zich stoerder voor te doen, heeft echt een klein hartje. Zeker als het op Bailey aankomt. Bailey is een introverte “boekennerd” die sociale situaties probeert te vermijden en een tegenpool van Charlie. Ze vinden elkaar in de issues waar ze tegenaanlopen als kinderen van gescheiden ouders.

Soms vond ik de gesprekken tussen personages ietwat te lang duren of teveel uitleg wat even het verhaal wat afremde maar meestal was het supervlot lezen, een leuke schrijfstijl en genieten van de onderlinge relaties tussen de personages.

Het boek is lief, cute, grappig en op en top feelgood. Gewoon een ontspannen read. Heerlijk onder een dekentje en de rest van de wereld vergeten want voor je het weet heb je dit boek uitgelezen.

Mijn eerste kennismaking met deze auteur maar dit smaakt zeker naar meer!

Meer recensies van Marieke Leest