Spannend maar ongeloofwaardig
Het verkeerde meisje begint zoals zovele thrillers, het verhaal van de dader uut het verleden, naast het heden waarin de dader -in dit geval - een meisje ontvoerd.
Het eerste deel is daarmee goed leesbaar en spannend. Veel te veel expliciete seks en perverse seksuele handelingen naar mijn smaak, maar dat is heel persoonlijk. Was het niet voor de lezers jury geweest, dan was ik gestopt met lezen.
Vanaf deel 2 neemt het boek een wonderlijke wending. Enerzijds intrigeert dit, anderzijds grenst het aan het ongeloofwaardige.
Deel 3 maakt het verhaal wat mij betreft vergezocht en ongeloofwaardig. Hoewel de plotwendingen absoluut en origineel zijn, voelt het te vergezocht en moeilijk te volgen. Dat doet echt af aan het verhaal.
Voor mij dus zeker geen aanrader en het zal me zeker niet motiveren nog een Angelique Haak te lezen.