Op het verkeerde spoor
Karst-Jan geniet van het studentenleven. Als hij op een dag in de trein stilstaat op het station ziet hij het perfecte meisje staan en heeft oogcontact met haar. Ook spreken ze even en soort gebarentaal met elkaar. Op het moment dat de deuren openen is ze weg. Om haar te vinden maakt een vriend een facebookpagina aan om het Spoorloze meisje terug te vinden want Karst-Jan is erg onder de indruk van haar. Dan staat muurbloempje Suzanne voor zijn deur. De studente journalistiek ziet een mooi artikel in deze zoektocht. Vastberaden zet Suzanne een plan op om het meisje te vinden en samen met Karst-Jan gaat ze op zoek. De reis brengt hen door heel Nederland en terwijl ze naar het meisje op zoek zijn komt het leven van Karst-Jan op zijn kop te staan.
Karst-Jan is de ik-personage in dit boek dat chronologisch opgebouwd is en verdeeld is in duidelijke hoofdstukken. De personages zijn door de auteur zeer levendig neergezet en ze brengen het studentenleven goed in beeld. Het laat zien dat het meer is dan zuipen en feesten. Namelijk dat het ook betekent dat je verantwoordelijkheid hebt en beslissingen neemt. De schrijfstijl is vol humor en het boek heeft een prettige schrijfstijl met duidelijke dialogen waardoor het verhaal leest als een trein.
Je merkt tijdens het lezen dat hoe langer de zoektocht naar het Spoorloze meisje duurt de vriendschap tussen Karst -Jan en Suzanne groeit en bent steeds meer benieuwd wat Karst-Jan gaat doen als hij het meisje vindt. Doordat er in het prive leven van Karst-Jan veel verandert en hij Suzanne steeds beter leert kennen, die uit een ander milieu komt dan hijzelf, groeit zijn personage in het verhaal. Hij is daardoor beter in staat belangrijke keuzes te maken en om te gaan met mislukkingen en tegenslagen in het leven. Maar of hij op tijd ontdekt wat ware liefde is of dat hij toch op het verkeerde spoor terecht komt weet je pas aan het einde van het boek.
Ik heb enorm genoten van dit debuutboek van deze auteur en zou het graag 3,5 ster willen geven.