Mooi boek met de liefde voor boeken centraal

Marlene 19 augustus 2024
De Bibliotheek vol herinneringen gaat over Sally en haar dochter Ella. Sally heeft een bijzondere bibliotheek voor Ella, waaraan zij ieder jaar op de verjaardag van Ella een boek toevoegt met een persoonlijke boodschap voorin.
Ella weet niet van deze bijzondere bibliotheek, want tweeëntwintig jaar geleden heeft ze Engeland verlaten en is ze naar Australië vertrokken. Hier heeft ze een leven opgebouwd met Charlie en hun dochter Willow.
Wanneer er iets gebeurt met Ella, gaat Sally noodgedwongen terug naar Engeland om voor haar moeder te zorgen. Daar ontdekt ze dat haar moeder al die tijd de bibliotheek vol herinneringen heeft bijgehouden en nog veel meer…

Het idee van een Bibliotheek vol herinneringen vind ik erg inspirerend! Het verhaal was anders dan ik van tevoren had verwacht. Ik had verwacht dat het meer aan de hand van de boeken in de bibliotheek verteld zou worden, maar het bleek veel meer een verhaal over relaties, vergeving en de liefde voor boeken. Het verhaal is op een heel liefdevolle manier beschreven en heel sfeervol verwoord. Ella verandert gaandeweg het verhaal van een wat harde, ambitieuze vrouw in een zachtere, begripvoller persoon die ziet dat het leven bestaat uit meer dan werk.
Het perspectief is wisselend vanuit Ella en Sally. Meestal in het heden en soms in het verleden, waardoor we als lezer langzaam de puzzel kunnen leggen van wat er vroeger is gebeurd. Dit wisselende perspectief met korte hoofdstukken leest erg fijn en ik zat snel helemaal in het verhaal.

Dit boek heb ik gekregen van Luitingh-Sijthoff. Ik ben erg blij dat ik het mocht lezen en ik raad het anderen zeker aan!

Meer recensies van Marlene