Eerste deel dat nieuwsgierig maakt!
Rooftop Rendez-Vous is geschreven door Eva Burgers en uitgegeven door haar eigen uitgeverij, Amande Publishing.
Het is het eerste deel van een serie over makelaarskantoor Jackie S. & Partners, een high-class kantoor aan de Herengracht in Amsterdam dat zich richt op de verkoop van luxe panden. Samen met haar drie vrouwelijke compagnons runt Jackie dit kantoor, en een aantal vestigingen in het buitenland.
Wanneer Jackie een groot, monumentaal herenhuis aan de Keizersgracht in verkoop krijgt, gebeuren er vreemde, mysterieuze dingen, zowel in Jackie’s leven als bij dat van de betrokkenen van het huis aan de Keizersgracht. Als er vanuit de politie niet veel lijkt te gebeuren, gaat Jackie zelf op onderzoek uit.
Daarnaast lezen we ook over Jackie’s leven: haar zieke vader en haar nieuwe buurman.
Het verhaal is geschreven in korte hoofdstukken, die vaak net op een spannend punt stoppen. Hierdoor wil je steeds doorlezen hoe het verhaal verder gaat. Daarnaast wordt de verhaallijn afgewisseld met politieverslagen uit het verleden, waardoor je als lezer steeds de puzzel probeert te leggen wat heden en verleden met elkaar te maken hebben.
Ik vond Rooftop Rendez-Vous een heel fijn geschreven, spannend boek, dat me vanaf de eerste bladzijde helemaal in het verhaal trok. Gaandeweg het verhaal kreeg ik wel een vermoeden van de “dader”, maar ik heb verschillende personages verdacht.
In het najaar verschijnt deel 2, Lipstick Lust. In dit deel staat een van de compagnons, Julie, centraal. Een opmaat naar de gebeurtenissen in deel 2 hebben we in deel 1 al kunnen lezen. Ik hoop dat we in deel 2 ook lezen hoe het verder gaat met Jackie.
Rooftop Rendez-Vous heeft een mooie, opvallende cover, met goudfolie opdruk en een “sandy” look en feel. Heel onderscheidend, en ik hoop (en vermoed) dat de komende delen ook met zo’n mooie kaft verschijnen!
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg op Rooftop Rendez-Vous!
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg op Rooftop Rendez-Vous!