Advertentie

Een dun boekje dan in het bekende Castle Rock afspeelt. Het verhaal gaat over de man Scott met zwaar overgewicht die ineens zonder aanleiding gewicht verliest, maar dit zie je niet terug in zijn omvang en kledingmaat. Hij heeft lesbische buren waar gedoe ontstaan is door miscommunicatie. Hij wil alleen iets aankaarten, maar één van de vrouwen kan nog maar weinig hebben, omdat ze al worden uitgespuugd door de inwoners van Castle Rock. Het restaurant van de vrouwen loopt niet goed en voelen zich niet welkom door hun geaardheid.

Het boek kaart thema’s aan als homoseksualiteit, acceptatie, het belang van vriendschap, vertrouwen, vegetarisch eten, groepsdruk en ook het waar King om bekend staat, de mysterie, het niet verklaarbare.

Het verhaal is vlot geschreven en het bevat korte hoofdstukken, zodat het boekje in een paar uur uit is. Hij weet in het verhaal goed de personages neer te zetten, maar ook de onderlinge relaties van de personages zijn realistisch. Het is een luchtig verhaal die je aan het denken zet.

Reacties op: Het belang van acceptatie en onderling vertrouwen

320
Verlichting - Stephen King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners