Advertentie

In ‘De Spaanse belofte’ maakt de lezer kennis met vermogensadviseur Charlotte Fairfax. Dat Charlotte zeer binnenkort in het huwelijk treedt, weerhoudt haar er niet van om naar Madrid af te reizen voor een belangrijke opdracht omtrent het testament van de vermogende Carlos Mendoza. Onder de Spaanse zon wordt al gauw duidelijk dat de klus ingewikkelder is dan gedacht. De verkregen informatie is allesbehalve volledig. Met hulp uit onverwachte hoek wordt Charlotte, zowel zakelijk als privé, heen en weer geslingerd tussen het heden en het verleden.

Het verhaal dat Karen Swan vertelt, bevat veel open plekken en verrassende wendingen. Je blijft verbaasd vragen stellen en je blijft onwetend gissen. Het boek bevat een prettige en makkelijke schrijfstijl. De schrijfster beschrijft taferelen uitgebreid waardoor het verhaal beeldend wordt. Zo ziet de lezer wat de personages zien. En zo komen diezelfde personages tot leven.

Met een zomerse kaft en een ietwat geheimzinnige titel lijkt ‘De Spaanse belofte’ een luchtig verhaal te zijn. Maar met thema’s als macht, familiebanden, schuldgevoelens en vergiffenis is dat absoluut niet het geval. Wat ook speelt, is de liefde, verscheurd door keuzes en oorlog.

‘De Spaanse belofte’ pakt je op en neemt je mee. De lezer reist naar Madrid en naar Ronda. Naar een overweldigend landgoed en naar een felle strijd waarvan je aanvankelijk niet verwachtte dat je er ooit middenin belanden zou.

Reacties op: Slingerend tussen het heden en het verleden

49
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners